Behandeling

Bij mijn behandelingen als GZ-psycholoog/psychotherapeut maak ik, afhankelijk van uw problematiek en hulpvraag, gebruik van verschillende referentiekaders, zoals persoonsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Ik sta ingeschreven als EMDR practitioner en senior schematherapeut. In iedere fase van de behandeling zullen we kijken welke doelen wenselijk en haalbaar zijn. Het is uiteraard van belang dat u zich begrepen voelt en dat u profiteert van de behandeling; dat zullen wij regelmatig bespreken.

EMDR

EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring. Vastlopen in de verwerking zorgt ervoor dat u zich anders voelt, gedraagt, anders denkt en reageert op uw omgeving. Het kan zijn dat de schokkende gebeurtenis ervoor zorgt dat u er steeds angstige beelden of gedachten over hebt, waardoor u last hebt van verschillende klachten. EMDR is dan een eerste-keus behandeling om u van deze klachten af te helpen. Kijk hier voor meer informatie (inclusief video). 

Schematherapie

Schematherapie helpt u de oorsprong van hardnekkige patronen te doorgronden en veranderen. Tijdens de behandeling wordt de invloed van ervaringen uit uw jeugd op het denken en doen onderzocht. U leert je patronen herkennen en zodanig te veranderen dat u anders gaat denken, u beter gaat voelen en dingen anders gaat doen. U leert voelen wat uw behoeften zijn en u leert hier op een gezondere manier mee om te gaan. Hierdoor kunt u beter richting kunnen geven aan het leven en relaties met anderen kunnen verbeteren. Kijk hier voor meer informatie (inclusief video). 

Persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie

Vaak integreer ik deze twee specifieke behandelmethodes in een breder behandelaanbod, waarbij ik voornamelijk werk via persoonsgerichte experiëntiële behandeltechnieken. Lees mijn visie voor een persoonlijke toelichting of kijk hier voor een bredere toelichting op deze therapievorm.